Sastojci
- 200 g keksa petit beure
- 100 g maslaca, neslani
- 2 žlice meda, vrcani
- 100 g čokolade, mliječna
- 100 g tamne čokolade
- 1 mala žlica estrakta vanilije
- 2 male žlice šećera, u prahu
- 200 ml vrhnja tučeno (30% masti ), slatko
Priprema
- 1.Sameljite kekse.
- 2.U tavi zagrijte maslac i med te pomiješajte s keksima.
- 3.Ulijte u kalupe za tortice i ohladite.
- 4.Otopite obje čokolade, kratko ohladite pa dodajte ekstrakt vanilije i šećer u prahu.
- 5.Istucite vrhnje i dodajte ga čokoladi, prelijte preko biskvita i ohladite dva sata.
- 6.Prije posluživanja ukrasite nasjeckanim orasima ili nekom drugom dekoracijom po želji (voće, pistacija i sl.
)