Sastojci:
Biskvit:
200 g brašna
125 g Kandit Dessert Chef čokolade za kuhanje
0,6 dl vode
2 žlice Kandit Dessert Chef kakaa u prahu
1 žličica praška za pecivo
1 žličica sode bikarbone
230 g šećera
2 velika jaja
0,9 dl mlijeka
sol
Postupak:
Pećnicu ugrijati, kalup za kolač ( ili tortu) obložiti papirom za pečenje. Otopiti čokoladu za kuhanje.
Izmiješati suhe sastojke. Maslaci šećer umutiti u kremu, miješajući polako dodavati jedan po jedan žumanjak, pa naizmjence smjesu brašna i kakaa, mlijeko i otopljenu čokoladu.
Smjesu dobro izmiješamo, izlijemo u pripremljeni kalup i peči oko 30-40 min na 180 stupnjeva.
Pečeni biskvit ostaviti u kalupu da se prohladi a zatim nakon nekog vremena izvaditi iz kalupu i potpuno ohladiti.
Pjena:
4 velika jaja
2 žlice šećera
50g bombona Mentol Zeleni
vrećica želatine u prahu ( cca 3 žličice)
1 kapljica prehrambene zelene boje
5 dcl slatkog vrhnja
listići metvice
Postupak :
Izmrviti mentol bombone i rastopiti u malo vrele vode ( cca 0,5 dlc).
Jaja i šećer pjenasto umutiti, dodati smjesu mentol sirupa i promiješati. Otopiti želatinu u malo vruće vode i dodati smjesi jaja. Istuči vrhnje i pažljivo ga dodati u smjesu kreme. Staviti u hladnjak da se ohladi.
Ohlađeni biskvit premazati kremom i ukrasiti ružicama od kreme i listićima metvice.