nedjelja, 21. prosinca 2014.

OVO SVI IMAMO U KUĆI: Rješava upalu grla, perut, uklanja bradavice i akne!


Doznajte na koje vam sve načine može pomoći jabučni ocat:
Ublažite upalu grla čajem od jabučnog octa
U šalicu tople vode dodajte žlicu jabučnog octa. Prema želji možete dodati zaslađivač.
Otjerajte doktora jednom čašicom jabučnog octa
Dnevno popijte dvije žlice jabučnog octa. U slučaju da vam je okus prejak razrijedite ga s malo vode ili soka. Ovo još pomaže kod visokog kolesterola, poboljšava rad srca, regulira krvni tlak, regulira razinu šećera u krvi.
Riješite se prhuti
Prirodan i efikasan način rješavanja peruti. Potrebno je samo pomiješati pola šalice mlake vode, tri žlice meda i trećinu šalice jabučnog octa. Ovo sve stavite u bocu s raspršivačem i tresite sve dok se med ne rastopi. U četiri dijela podijelite kosu. Nakon što ste mješavinu nanijeli na tjeme, stavite je na cijelu glavu sve dok je ne potrošite. Kosu nakon toga zamotajte u plastičnu vrećicu ili kapu za tuširanje i ostavite tako 15 minuta. Isperite kosu. Jednom tjedno ponavljajte postupak, a rezultati su tu nakon dva do tri tjedna.
Riješite se žgaravice
Ako se žgaravica pojavi pomiješajte žličicu octa s 250 ml vode i popijte.
Protiv akni
Napravite test na manjem dijelu kože kako bi provjerili jeste li preosjetljivi. Nakon što ste stavili malo jabučnog octa na vrat ostavite 15 minuta. Ako nema reakcije, možete ga staviti i na lice. Potrebno je razrijediti jabučni ocat s vodom u omjeru 1:3. Na zahvaćeno područje čistom pamučnom blazinicom nanesite mješavinu i ostavite da djeluje oko 20 minuta, potom isperite. Dva do tri puta dnevno ponavljajte ovaj postupak sve dok akna ne nestane.
Zaustavite grčeve u nogama
Prije odlaska u krevet pomiješajte žlicu jabučnog octa s medom i polako popijte. Grčevi vas ne bi trebali više gnjaviti.

izvor: lijekizprirode.com

Čokoladna torta/Chocolate cake

(JuniorJones)

Pletena pogača (Video)

(Magičnaoklagija)

Banana Pudding Trifle


Ingredients

3 cups milk
3 large eggs
3/4 cup sugar
1/3 cup all-purpose flour
2 tablespoons butter
2 teaspoons vanilla extract
5 medium-size ripe bananas
1 (1-lb.) package peanut butter sandwich cookies
2 cups sweetened whipped cream
Garnishes: peanut butter sandwich cookies, dried banana chips, fresh mint sprigs

Preparation

1. Whisk together first 4 ingredients in a large saucepan over medium-low heat. Cook, whisking constantly, 15 to 20 minutes or until thickened. Remove from heat; stir in butter and vanilla until butter is melted.
2. Fill a large bowl with ice. Place saucepan in ice, and let stand, stirring occasionally, 30 minutes or until mixture is thoroughly chilled.
3. Meanwhile, cut bananas into 1/4-inch slices. Break cookies into thirds.
4. Spoon half of pudding mixture into a 3-qt. bowl or pitcher. Top with bananas and cookies. Spoon remaining pudding mixture over bananas and cookies. Top with sweetened whipped cream. Cover and chill 2 to 24 hours. Garnish, if desired.
Note: For testing purposes only, we used Nabisco Nutter Butter® Sandwich Cookies. For photography, we divided mixture between 2 (1 1/2- to 2-qt.) wide-mouthed pitchers.
Shortcut Nutter Butter®-Banana Pudding Trifle: Omit eggs, sugar, flour, and butter. Substitute thawed extra creamy whipped topping for sweetened whipped cream. Reduce vanilla to 1 tsp. Place 3 cups milk and vanilla in large bowl; add 2 (3.4-oz.) packages vanilla instant pudding mix. Beat with an electric mixer at medium speed 2 minutes or until thickened; let stand 5 minutes. Stir in 1 (8-oz.) container sour cream. Proceed with recipe as directed in Steps 2 through 4.
Note: For testing purposes only, we used Jell-O Vanilla Instant Pudding and Pie Filling and Cool Whip Extra Creamy.

Kako napraviti tortu za vjenčanje


Jako zanimljivo za pogledati 

(ViralDonut)

Čokoladne palačinke




Koraci pripreme

  • 1Za palačinke pomiješajte u posudi brašno, šećer, kakao u prahu, sodu bikarbonu i prašak za pecivo. U drugoj zdjeli izmiješajte jaja s rastopljenim maslacem i mlijekom te potom pomiješajte dvije smjese. U tavi zagrijte malo ulja i pecite male palačinke.
  • 2U blenderu usitnite kestene pomiješane sa šećerom u prahu te dodajte sjemenke vanilije. Umutite šlag i dodajte koju žlicu u smjesu. Ostatak sačuvajte za palačinke. Na palačinku namažite kremu od kestena, zatim na nju stavite šlag i poklopite drugom palačinkom, te tako nižite dok ne dobijete oblik male torte.
  • 3U manjoj posudi rastopite čokoladu (ne smije zakipjeti jer će nastati grudice), dodajte malo mlijeka i maslaca te pripremljenim čokoladnim preljevom prelijte palačinke.
  • (Dobra.hrana) 

Sastojci

  • Za palačinke:
  • 175 g brašna
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 1/2 žličice praška za pecivo
  • 50 g šećera
  • 25 g kakaa u prahu
  • 50 g maslaca
  • 250 ml mlijeka
  • 1 jaje
  • Za kremu od kestena:
  • 200 g kestena
  • 15 g šećera u prahu
  • 175 ml vrhnja za šlag
  • 1 štapić vanilije
  • Za čokoladni preljev:
  • 200 g čokolade
  • 1 žlica maslaca
  • malo mlijeka

čokoladne štanglice


                                                   Sastojci :

 šećer




200 g
- voda100 ml
- mleko u prahu100 g
- mleveni orasi100 g
- mleveni keks (plazma)200 g
- maslac (ili margarin)125 g
- čokolada50 g
- za glazuru:
- čokolada50 g
- mleko2 kašike
- ulje1/2 kašike


  • Šećer i vodu staviti u šerpu i zagrijati. Kad provri, smanjiti temperaturu i kuhati još 2 minuta. Skloniti sa ringle, dodati maslac i čokoladu i miješati da se otopi. Mlijeko u prahu, keks i orahe izmiješati, pa i to usuti u šerpu. Promiješati.Sipati u pleh (30x15 cm). Ohladiti. (Pleh možete namazati uljem ili obložiti papirom za pečenje, tako se sigurno neće zalepiti. Ja sam sipala bez mazanja i bilo je ok).Čokoladu otopiti sa mlijekom i uljem i preliti preko kolača. Ostaviti da se ohladi i stegne, pa iseći štanglice. 
  • (super recepti)

Trobojna čokoladna torta


Sastojci: 

Za koru: 

100 gr. omekšalog maslaca
100 gr. šećera 
2 jaja
75 gr. brašna
1 kašika praška za pecivo
2 kašike kakaa
50 gr. rendane čokolade
vanila

Bijeli ganache
150 gr. bijele čokolade
150 grm vrhnja za šlag
50 gr. maslaca/margarina

Tamni ganache

300 gr. mliječn čokolade
300 gr. vrhnja za šlag
50 gr. maslaca/margarina



Priprema: 

Za koru umutiti pjenasto maslac i šećer, pa dodati jedno po jedno jaje.Pomiješajte brašno sa praškom za pecivo i kakaom, pa dodajte u prethodnu masu, a na kraju i rendanu čokoladu. Sipati u pleh prečnika 26cm obložen papirom za pečenje.Peći na 180C 20 minuta. Ohladiti koru.  Za bijeli ganache zagrijati pavlaku do pred ključanja, preliti preko isitnjene čokolade, dodati i maslac i sve promiješati da se sjedini. Staviti u frižider i dobro ohladiti. Postupak je isti i za tamni krem. Ohlađene kremove dobro umutiti. Tamni krem sipati u špric za tortu(u mom slučaju kesica za zamrzivač) i na koru nanijeti tri koncentrična kruga za razmakom od 1, 5-2cm. Prazne krugove na kori popuniti bijelim kremom.


(Coolinarika)

Mesni kroketi



Sastojci: 
250 g kranjskih kobasica,
250 ml mlijeka,
50 g maslaca,
100 g brašna,
½ praška za pecivo,
2 jaja,
2 kašike prezle,
2-3 kisela krastavca,
so, začin od povrća,

jaja, brašno i prezla za paniranje


Priprema: Kobasice skuhajte, ogulite i sitno narežite. Brašno izmiješajte s većim dijelom mlijeka tako da dobijete jednoličnu smjesu. U preostalo mlijeko dodajte začin od povrća i maslac te pustite neka zakipi. Zatim umiješajte razmućeno brašno i kratko prokuhajte. Ohladite, umiješajte prašak za pecivo, prezlu, jedno po jedno jaje, nasjeckane krastavce i pripremljenu kobasicu. Mokrim rukama oblikujte krokete, uvaljajte ih u brašno, razmućena jaja i prezlu pa pržite u ulju na umjerenoj vatri dok ne poprime zlatnožutu boju. Krokete poslužite vruće s tartarskim umakom i zelenom salatom.