utorak, 19. svibnja 2015.

Kako ispasti fotogeničan na fotografijama?



Možda nisu vi rođeni fotogenični, no to ne znači da s malim trikovima ne možete izgledati odlično na bilo kojoj fotografiji
Svaki dan na raznoraznim internetskim portalima i društvenim mrežama, vidimo selfije manje ili više poznatih zvijezda ili pak nepoznatih individualaca koji su zbog nekog razloga u jednom danu postali slavni.

Svatko se putem fotografije koju objavi na nekoj društvenoj mreži, želi pokazati u nekom određenom svijetlu, prema kojem se stvara dojam o nekoj osobi, kakav život vodi, kakva joj je osobnost, te koju poruku želi prenijeti…

No, za stvaranje dobre fotografije, na kojoj ste vi, i okruženja u kojem se nalazite, te prenošenje poruke putem te fotografije, potrebno je nešto više osim fotoaparata ili pametnog telefona i prsta s kojim ćete fotografirati. Danas je sve u prezentaciji putem fotografija, zato ako se želite prezentirati u najboljem svijetlu, trebate znati kako napraviti fotografiju za koju ćete dobiti mnogo lajkova i twitova, a možda postati i slavni, pa barem na pet minuta.

Kako fotografirati selfie?

Sve je u pogađaju pravog kuta iz kojeg izgledate najbolje. U pravilu, najbolji selfiji su oni koji nisu fotografirani odozgora, nego koji su fotografirani iz razine u kojoj se nalazi glava. Igrajte se malo sa svjetlošću i sjenom i probajte kutove lica, lijevi, desni ili pak sredina. Pronađite svoju „Kim Kardashian“ pozu.
 


Grupne fotografije

Fotografirate se s grupom prijatelja i možda uopće ne razmišljate kako ćete ispasti na fotografijama, no kasnije kada gledate fotografije, ne možete izabrati ni jednu na kojoj izgledate dobro. Najvjerojatnije se radi o krivoj pozi koju zauzimate na fotografijama. Kada se fotografirate s prijateljima, zarotirajte tijelo pod kutom od 45 stupnjeva, te pogledajte licem prema kameri. Ne morate se namještati kao manekenka na pisti, no samo malo pozornosti i tijelo pod pravim kutom i ispast ćete mnogo bolje.
 


Iskreno se nasmijte

Koliko puta ste pomislili da ste najljepše ispali na fotografijama na kojima se smijete iskreno od srca, bilo u kameru, bilo nekome, s nekim ili nekoj situaciji… Opustite se i smijte se s cijelim licem – ustima, obrazima, očima… Kamera će vas voljeti.
 


Iskoristite mjesto na kojem se nalazite

Predivan scenarij iza vas može biti odlična „kulisa“ za fotografiju. Ljudi će osim vašeg izgleda na fotografiji, više pozornosti obratiti na vaše okruženje. S druge strane, pejsaž se može iskoristiti za predstavljanje nečijeg interesa, nečijeg ukusa, pojma dobre zabave, opuštanja… Sve to čini fotografiju privlačnijom većem broju ljudi. Naravno, ipak je na kraju cilj da se i vidite na toj fotografiji u pozi koja odgovara vašem raspoloženju i poruci koju želite prenijeti.
 


Pronađite dobro svijetlo

Većina osoba misli da je stvar u šminki, no vjerovali ili ne mnogo toga „odradi“ pravo osvjetljenje. Svi smo sigurno već naučili da se ne fotografira prema suncu, no iskustvo fotografa govori da će fotografije biti bolje ako sunce ne bliješti, nego da budete negdje u sjeni ili pod oblačnim nebom. Također, izbjegavajte se fotografirati s licem prema suncu, kako biste izbjegli škiljenje, tamne podočnjake i smiješne izraze lica. Također izbjegavajte fotografiranje na mjestima gdje zrake sunca probijaju u snopovima, primjerice ispod krošnja drveća. Najbolje osvjetljenje za fotografiranje lica je takozvano „Rembrandt“ svijetlo, odnosno svjetlost koja dolazi s jedne strane i koje osvjetljava jedan dio lica, jagodičnu kost.

Evo šta sve obična kuhinjska so može da izliječi


 





Osim što služi kao začin, so je sastavni dio našeg tijela, ali i života. Pored toga što se koristi u kuhinji ona može poslužiti i u zdravstvene svrhe. Upoznajte sve dobrobiti soli i brzo i lako se riješite manjih tegoba, piše Moje Zdravlje.

Ako vas boli grlo

Napravite mješavinu od 1 kašičice soli i 2,5 dl vode i miješajte dok se so ne otopi. Rastvorom grgoljite usnu duplju nekoliko puta dnevno.

Opekotine u ustima

Ako ste pojeli nešto vruće ili ljuto i spržili jezik napravite rastvor od pola kašičice soli i dva decilitra mlake vode i grgljajte svakih sat vremena.

Za bolne i osetljive desni napravite rastvor od 1 kašičice soli i 1 dl mlake vode i grgoljite što češće.

Zubobolja

Ovo je privremeno rješenje prije odlaska kod zubara koje smanju bol. Ispirajte usta rastvorom od 1 dl mlake vode, 2 kašike sirćeta i 1 kašičice soli.

Alergije i upale sinusa

So je spas za iziritiranu sluzokožu. Prokuhajte 2 do 3 dl vode, te dodajte soli toliko da voda bude slana kao morska. Čekajte da se ohladi na sobnu temperaturu, prebacite u bočicu od kapi za nos i dva puta dnevno nakapajte u nos.

Ubodi insekata

So može da ublaži bol i smanji otok kod uboda pčele, ili nekog drugog insekta. Od soli i vode napravite gustu pastu. Nanesite je na mesto uboda, ostavite da tako stoji dok se so potpuno ne osuši. So će smiriti iritaciju na koži i smanjiti bol.

Otečene noge

Napravite kupku za noge koja će smanjiti otok zglobova i odmoriti noge. U Lavor sipajte toplu vodu i dodajte oko 4 kašike soli i nekoliko kapi eteričnog ulja lavande, nane ili eukaliptusa. Držite noge u lavoru oko pola sata.