Ovaj desert ukusom podsjeća na rafaelo, veoma ga je lako napraviti.
Sastojci
Potrebno za Dezert:
5 dl. hladnog mlijeka
40 g. kokosa
60 g. brasna
80 g. secera
1 kesica vanilin secera
40 g. kokosa
60 g. brasna
80 g. secera
1 kesica vanilin secera
1 kasika maslaca.
Za posipanje:
Za posipanje:
– malo sijeckanih nesoljenih pistaca ili sjec.pecenih ljesnjaka i malo kokosa.
Priprema
Priprema
U malo vecu serpu stavite hladno mleko,kokos,secer,vanilin secer,lagano sipajte brasno i sve dobro umutite zicom.Sve zajedno stavite na sporet da provri mesajuci.Kad provri dodajte maslac i mesajte da se otopi.
Sklonite,i sipajte u 4 manje posudice
(zapremine 1,5 dl).
Svaku prekrijte providnom folijom i ohladite par sati u frizideru.
Pospite sa sitno sijeckanim nesoljenim pistacima ili sa sitno sjeckanim pecenim ljesnjacima i sa malo kokosa.
Sklonite,i sipajte u 4 manje posudice
(zapremine 1,5 dl).
Svaku prekrijte providnom folijom i ohladite par sati u frizideru.
Pospite sa sitno sijeckanim nesoljenim pistacima ili sa sitno sjeckanim pecenim ljesnjacima i sa malo kokosa.