ponedjeljak, 12. siječnja 2015.

Njoki


 Izvor:recepti za svaki dan

Krofne (video)

Kremisimo torta (video)


Nadam se da će Vam se svidjeti ovi video recepti, pišite nam u komenatru Vaše utiske o ovome.



Pita sa jabukama




Sastojci

  • 500 gr tankih kora za pitu
  • 1 kg nakiselih jabuka
  • 4 kasike griza ili mrvica
  • 4 kasike zutog secera
  • 1 kesica cimeta
  • 2 kesice vanilin secera
  • Preliv :

  • 1 dl ulja
  • 1 dl vode

  1. U serpici prokuvati vodu i ulje i to ce nam posluziti za prelivanje kora da bi bile hrskavije nakon pecenja, a i zbog lakseg savijanja u strudlice.
    U pakovanju obicno ima 12 kora i ja pravim cetiri strudlice.
    Jabuke ocistiti i narendati.
    Uzeti po tri kore za svaku strudlicu, prskati kore prelivom i slagati jednu preko druge.
    Na trecu koru , na jednom kraju staviti narendane jabuke bez cedjenja soka, poseceriti, staviti 1 kasiku griza ili mrvica, malo cimeta i pola kesice vanilin secera.
    Napraviti strudlicu i slagati u podmazan pleh.
    Kad stavimo cetiri strudlice poprskari ih prelivom i peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni da se zarumene.
    Izvaditi iz rerne, prekriti suvom krpom i ostaviti da se prohladi.
    Prohladjenu pitu iseci na zeljenu velicinu i posuti po zelji prah secerom zamirisanim vanilom/ aroma ili vanilin secer.
  2. Pitu prohladiti, iseci i zaseceriti prah secerom zamirisanim vanilom :)

Salata od piletine


POTREBNO:
300 g barenog ili pečenog belog pilećeg mesa
200 g mariniranih šampinjona
2-3 kisela krastavčića
200 ml majoneza
2 kašike kisele pavlake
1 kašika senfa
po ukusu soli

PRIPREMA:
Pileće belo meso skuvati, ili uzeti pečeno preostalo od rucka, tako sam ja uradila,
 i sitno iseckati.

Iseckati  šampinjone i krastavčiće. Sve sjediniti i malo posoliti.

Umutiti majonez, pavlaku i senf te sjediniti sa mesom.

Salatu dobro rashladiti i poslužiti.

Snježna torta


Sastojci
600 gr. bijele čokolade
1 l. slatke pavlake
200 gr. piškota
oko 100 gr. kokosa za ukrašavanje

Priprema
Zagrijati slatku pavlaku do tačke kljucanja i preliti bijelu čokoladu. Miješati dok se čokolada ne istopi.  Dobićete jednu glatku i zućkastu malo redju kremu. Ostaviti da se prohladi a zatim držati u frižideru preko noći.  I posle tog vremena krem ce biti rijedak, tek malo gušći nego kada je bio topao. Da bi dobili jedan čvrst krem, umutite ga mikserom najvećom brzinom nekoliko minuta i dobićete jedan snježno bijeli krem. 
Kalup za torte prečnika oko 24 cm. obložiti providnom folijom ili možete čak jednom običnom najlon kesicom za zamrzivač. Piškote na kratko namočiti u mlijeku, redati na dno kalupa, preko staviti jednu trećinu fila, zatim drugi red piškota pa ostatak fila. Ostaviti nekoliko kašika da se torta jos malo namaze okolo posle vadjenja iz kalupa. Drzati u zamrzivaču 4 sata, izvaditi iz kalupa, staviti na tacnu pa zatim izvuci foliju. Posuti je sa dosta kokosa. 
Torta vise ne mora da se drzi u zamrzivaču, lijepo ce se sjeci i imati čvrst oblik ako je držite i u frizideru.

Preuzeto sa Mamina jela, Ovdje