Kora:
6 jaja
6 kasika secera
6 kasika brasna i
prasak za pecivo
Fil:
1 puding od vanilije
3 kasike secera
250 ml. mlijeka
100 ml. vrhnja za slag
3 kockice bijele cokolade
3 kockice mlijecne cokolade
3 kockice cokolade za kuhanje
Ostalo:
20/25 komada petit keksa
150 gr. Napolitanke ili nekog drugog keksa
250 ml. Vrhnka za slag
Boje za kolace
Malo mlijeka (za posipanje kora i potapanje keksa)
Priprema:
Jaja, brasno, secer i pzp (prasak za pecivo) umutiti istresti smjesu u kalup i peci u prethodno zagrijanoj rerbi na 200 ℃ oko 20 min. Ispecenu koru ohladiti i prerezati napola. Ostaviti sa strane.
Fil: Skuhati puding u 250 ml. Mlijeka i 100 ml. Vrhnja za slag, podijeliti u tri manje zdjelice. U jednu staviti kockice bijele cokolade, u drugu mlijecnu i u trecu cokoladu za kuhanje i mijesati dok se ne sjedini.
Uzeti ohladjenu prvu polovicu kore preliti sa mlijekom, premazati smjesu sa cokoladom za kuhanje, potom umociti petit u mlijeko poredati preko fila, staviti malo u frizider da se stegne, zatim preko petita staviti smjesu od mlijecne cokolade, nakon toga poredati napolitanku opet staviti u frizider na 10-ak min, zatim preko toga premazati smjesu od bijele cokolade i staviti drugu polovicu kore i nju natopiti mlijekom vratiti ponovo u fizider te na kraju ukrasiti po zelji. Ja sam umutila vrhnje za slag podijelila u nekoliko posuda dodala boje za kolace i dobila torticu kao na slici.