nedjelja, 2. srpnja 2017.

Jednostavna torta

Kora:
6 jaja
6 kasika secera
6 kasika brasna i 
prasak za pecivo

Fil: 
1 puding od vanilije
3 kasike secera 
250 ml. mlijeka
100 ml. vrhnja za slag
3 kockice bijele cokolade
3 kockice mlijecne cokolade
3 kockice cokolade za kuhanje

Ostalo:
20/25 komada petit keksa
150 gr. Napolitanke ili nekog drugog keksa 
250 ml. Vrhnka za slag
Boje za kolace
Malo mlijeka (za posipanje kora i potapanje keksa)

Priprema: 

Jaja, brasno, secer i pzp (prasak za pecivo) umutiti istresti smjesu u kalup i peci u prethodno zagrijanoj rerbi na 200 ℃ oko 20 min. Ispecenu koru ohladiti i prerezati napola. Ostaviti sa strane. 

Fil: Skuhati puding u 250 ml. Mlijeka i 100 ml. Vrhnja za slag, podijeliti u tri manje zdjelice. U jednu staviti kockice bijele cokolade, u drugu mlijecnu i u trecu cokoladu za kuhanje i mijesati dok se ne sjedini. 

Uzeti ohladjenu prvu polovicu kore preliti sa mlijekom, premazati smjesu sa cokoladom za kuhanje, potom umociti petit u mlijeko poredati preko fila, staviti malo u frizider da se stegne, zatim preko petita staviti smjesu od mlijecne cokolade, nakon toga poredati napolitanku opet staviti u frizider na 10-ak min, zatim preko toga premazati smjesu od bijele cokolade i staviti drugu polovicu kore i nju natopiti mlijekom vratiti ponovo u fizider te na kraju ukrasiti po zelji. Ja sam umutila vrhnje za slag podijelila u nekoliko posuda dodala boje za kolace i dobila torticu kao na slici.