utorak, 3. veljače 2015.

Kolač od čokolade i jagoda


Sastojci

  • 4 jaja, odvojeno žumanjci i bjelanci
  • 100 g šećera
  • 100 g tamne čokolade, otopiti na pari
  • 100 g maslaca, umiješati u otopljenu čokoladu da se otopi
  • 4 kašike brašna
  • prašak za pecivo
  • 1/2 l slatkog vrhnja za šlag
  • šećera u prahu po želji
  • cimeta po želji

jagode za ukrašavanje

Priprema
Izmiksati snijeg od bjelanaca s malo soli

U drugoj posudi miksati žumance sa šećerom oko pet minuta, dodati otopljenu čokoladu s maslacem, izmiješati i postepeno umiješati brašno s praškom za pecivo, na kraju umiksati oko trećinu snijega od bjelanaca u smjesu a ostatak lagano umiješati kuhačom

Izliti smjesu u lim veličine cca 20x30 cm i peći na 180°C 15-20 minuta

Kad se ohladi premazati šlagom i naslagati jagode po želji