Sastojci
- 4 jaja, odvojeno žumanjci i bjelanci
- 100 g šećera
- 100 g tamne čokolade, otopiti na pari
- 100 g maslaca, umiješati u otopljenu čokoladu da se otopi
- 4 kašike brašna
- prašak za pecivo
- 1/2 l slatkog vrhnja za šlag
- šećera u prahu po želji
- cimeta po želji
jagode za ukrašavanje
Priprema
Izmiksati snijeg od bjelanaca s malo soli
U drugoj posudi miksati žumance sa šećerom oko pet minuta, dodati otopljenu čokoladu s maslacem, izmiješati i postepeno umiješati brašno s praškom za pecivo, na kraju umiksati oko trećinu snijega od bjelanaca u smjesu a ostatak lagano umiješati kuhačom
Izliti smjesu u lim veličine cca 20x30 cm i peći na 180°C 15-20 minuta
Kad se ohladi premazati šlagom i naslagati jagode po želji
U drugoj posudi miksati žumance sa šećerom oko pet minuta, dodati otopljenu čokoladu s maslacem, izmiješati i postepeno umiješati brašno s praškom za pecivo, na kraju umiksati oko trećinu snijega od bjelanaca u smjesu a ostatak lagano umiješati kuhačom
Izliti smjesu u lim veličine cca 20x30 cm i peći na 180°C 15-20 minuta
Kad se ohladi premazati šlagom i naslagati jagode po želji