SASTOJCI
Za bijeli dio: 1l mlijeka, 4 žlice šećera, 7 na vrh punih žlica griza, 2 vrećice burbon vanilije, 4 bjelanjka,
Za žuti dio: 1l mlijeka, 2 pudinga od vanilije, 5 žlica šećera, 4 žumanjka
Za ganache od čokolade: 2 dcl vrhnja za šlag, 20 dag čokolade za kuhanje
Ostalo: petit keksi, čokolada u boji, šarene mrvice za dekoraciju
Priprema:
Petit kekse umočite u toplo mlijeko s par kapi ruma i posložite kekse po dnu posude za pečenje, jedan do drugog (najbolje da je lim za pečenje veličine oko 35x20 cm). U litri mlijeka skuhajte griz sa 5 žlica šećera, a na kraju u vruću smjesu umiksajte snijeg od bjelanjaka. Izlijte smjesu na kekse.U drugoj litri mlijeka skuhajte puding koji ste prethodno umutili sa malo mlijeka, šećera i žumanjcima. Po smjesi od griza poredajte petit kekse i na njih izlijte ovu žutu kremu. 2 dcl vrhnja za šlag zagrijte i prelijte preko Kandit Dessert Chef čokolade za kuhanje, koju ste prethodno natrgali na kockice. Dobro promješajte dok se čokolada potpuno ne otopi. Ostavite 2-3 minute da se ohladi i prelijte po vrhu kolača. Ostavite u frižideru 2-3 sata da se hladi. Kad se ohladi, kolač režite na trokute. Poigrajte se dekoracijom. Od fimo mase/smjese u boji/čokolade u boji (po izboru) možete crtati srca kojima ćete kasnije ukrasiti kolač, a možete ga i samo posipati šarenim mrvicama.