petak, 10. travnja 2015.

Gibanica (video)



Preuzeto sa Recepti.com

Išleri

Sastojci



  • Tijesto:


  •  10 dkg margarina
  •  4 dkg maslaca
  •  20 dkg oštrog brašna
  •  3 žlice kakaoa
  •  7 dkg mljevenog šećera
  •  1 žumanjak
  • Krema:

  •  2 jaja
  •  1 žumanjak
  •  2 ravne žlice škrobnog brašna
  •  15 dkg mljevenog šećera
  •  1 vanilin šećer
  •  5 dkg margarina
  •  5 dkg maslaca
  • Glazura od čokolade:

  •  10 dkg čokolade za kuhanj

Priprema: 

  1. Tijesto:
  2. Od svih sastojaka umijesiti tijesto i razvaljati na pobrašnjenoj podlozi, ne pretanko.
  3. Čašom ili kalupom(ne prevelikim) rezati krugove i slagati na papir za pečenje malo odmaknute jedan od drugog.
  4. Kada izrežete prve krugove, tijesto lagano premijesite i ponovo razvaljajte i ponovite to par puta
  5. Pecite na 180 C 15 minuta
    Krema:
  6. Sve sastojke osim maslaca i margarina izradite pjenasto i kuhajte na pari ili u mikrovalnoj pećnici
  7. U hladnu kremu dodajte izrađeni margarin i maslac
  8. Kremu stavite u tuljak ili špricu pa ju kružno nanesite na jedan dio išlera
  9. Ostale keksiće umačite u čokoladu i slažite na rešetku
    Glazura:
  10. Čokoladu i mast lagano otopite i pustite da se ohladi i malo stisne
  11. Lagano ih, kada se glazura stisne(najbolje malim vilicama) stavljajte na kremu i isto tako lagano pritisnite
  12. Ostatak čokoladne glazure stavite u vrećicu i neko vrijeme držite u hladnjaku.
  13. Vrećici odrežite vrh i prošarajte išlere
  14. Možete ih ukrašavati i cijelim bademima(oguljenim) u obliku cvijetića(dakle četiri badema) i jako će efektno izgledati