Preuzeto sa Recepti.com
petak, 10. travnja 2015.
Išleri
Sastojci
Tijesto:
- 10 dkg margarina
- 4 dkg maslaca
- 20 dkg oštrog brašna
- 3 žlice kakaoa
- 7 dkg mljevenog šećera
- 1 žumanjak
Krema:
- 2 jaja
- 1 žumanjak
- 2 ravne žlice škrobnog brašna
- 15 dkg mljevenog šećera
- 1 vanilin šećer
- 5 dkg margarina
- 5 dkg maslaca
Glazura od čokolade:
- 10 dkg čokolade za kuhanj
Priprema:
- Tijesto:
- Od svih sastojaka umijesiti tijesto i razvaljati na pobrašnjenoj podlozi, ne pretanko.
- Čašom ili kalupom(ne prevelikim) rezati krugove i slagati na papir za pečenje malo odmaknute jedan od drugog.
- Kada izrežete prve krugove, tijesto lagano premijesite i ponovo razvaljajte i ponovite to par puta
- Pecite na 180 C 15 minuta
Krema: - Sve sastojke osim maslaca i margarina izradite pjenasto i kuhajte na pari ili u mikrovalnoj pećnici
- U hladnu kremu dodajte izrađeni margarin i maslac
- Kremu stavite u tuljak ili špricu pa ju kružno nanesite na jedan dio išlera
- Ostale keksiće umačite u čokoladu i slažite na rešetku
Glazura: - Čokoladu i mast lagano otopite i pustite da se ohladi i malo stisne
- Lagano ih, kada se glazura stisne(najbolje malim vilicama) stavljajte na kremu i isto tako lagano pritisnite
- Ostatak čokoladne glazure stavite u vrećicu i neko vrijeme držite u hladnjaku.
- Vrećici odrežite vrh i prošarajte išlere
- Možete ih ukrašavati i cijelim bademima(oguljenim) u obliku cvijetića(dakle četiri badema) i jako će efektno izgledati
Pretplati se na:
Postovi (Atom)