Biskvit:
- 6 bjelanjaka
- 20 dag šećera
- 15 dag mljevenih oraha
- 2 žlice mrvica
- 1 prašak za pecivo
- 7 dl mlijeka
- 6 žumanjaka
- 15 dag šećera
- 2 želatine
- 7 žlica vode
- 11 vrhnja za šlag
- 1 kg marelica ili 1 veliki
- kompot od marelica
Od bjelanjaka i šečera napraviti čvrst šlag. Neprestano miješajući, dodavati žlicu po žlicu oraha. Na kraju dodati mrvice i prašak za pecivo. Staviti u kalup obložen papirom za pečenje i peci na 180 -200° C 15 - 20 minuta. Ohladiti. Od 7 dl mlijeka odvojiti 4 žlice pa razmutiti sa žumanjcima i šećerom. Ostatak mlijeka zakuhati, skloniti s vatre i dodati smjesu sa žumanjcima. Vratiti na vatru još 1 - 2 minute neprestano miješajući. Želatinu razmutiti u 7 žlica vode pa dodati u napola ohladenu krému. % 1 vrhnja za šlag izraditi, u to dodati krému i sve zajedno tuči još 1 - 2 minuté. Marelice narezati na kockice. Ohladen biskvit premazati polovicom kreme, na kremu složiti kockice marelica, a na njih staviti ostatak kreme. Cijeli kolač premazati s 1/2 L izradenog vrhnja za šlag. Ukrasiti po želji. Umjesto marelica može se upotrijebiti bilo koje sezonsko voće.