Sastojci
- 120 g tamne čokolade
- 2 kom jaja kokošje (cijelo)
- 30 g maslaca, neslani
- 4 kašike šećera, kristal
- 1 prstohvat narančine kore
- sol
Priprema
- 1.Na pari otopite čokoladu s maslacem. Ostavite da se malo prohladi.
- 2.Odvojite bjelanjke od žutanjaka. Bjelanjke izmiksajte s prstohvatom soli u čvrsti snijeg. Na kraju umiksajte 2 žlice šećera.
- 3.Žutanjke pjenasto izmiksajte s 2 žlice šećera i kuhajte na pari miješajući pjenjačom nekoliko minuta, kako biste ih termički obradili. Umiješajte ih u otopljenu čokoladu.
- 4.U čokoladu lagano ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka.
- 5.Raporedite u čašice za posluživanje i ostavite da se ohladi u hladnjaku.