nedjelja, 15. veljače 2015.

Čokoladni mousse s narančom



Sastojci

  • 120 g tamne čokolade
  • 2 kom jaja kokošje (cijelo)
  • 30 g maslaca, neslani
  • 4 kašike šećera, kristal
  • 1 prstohvat narančine kore
  • sol
  • Priprema

    • 1.Na pari otopite čokoladu s maslacem. Ostavite da se malo prohladi.
    • 2.Odvojite bjelanjke od žutanjaka. Bjelanjke izmiksajte s prstohvatom soli u čvrsti snijeg. Na kraju umiksajte 2 žlice šećera.
    • 3.Žutanjke pjenasto izmiksajte s 2 žlice šećera i kuhajte na pari miješajući pjenjačom nekoliko minuta, kako biste ih termički obradili. Umiješajte ih u otopljenu čokoladu.
    • 4.U čokoladu lagano ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka.
    • 5.Raporedite u čašice za posluživanje i ostavite da se ohladi u hladnjaku.