četvrtak, 8. siječnja 2015.

Ferrero rocher


100 g grubo samljevenih napolitanki od lješnjaka
150g preprženih i grubo samljevenih lješnjaka
200 g čokoladnog namaza
250 g čokolade + 2 žlice ulja
70 g krokanta
Napolitanke, lješnjake i namaz dobro promiješajte. Ako je smjesa premekana stavite je u hladnjak na pola sata.
Od smjese napravite male kuglice i stavite ih u hladnjak na 45 minuta da očvrsnu prije nego ih obložite čokoladom .
Čokoladu i ulje otopite na pari i ostavite da se malo ohladi.
Svaku kuglicu uvaljajte u krokant pa umočite u čokoladu, ocijedite i ostavite da se čokolada stisne na hladnom mjestu.

Kokoline



400 g brašna
200 g šećera
1 vanilin šećer
100 g kokosa
200 g margarina
1 jaje
1/2 dl mlijeka
Preljev:
50 g Kandit Dessert Chef čokolade za kuhanje
2 žlice ulja
U brašno izmrviti margarin i dodati sve ostale sastojke. Dobro umijesiti i staviti u hladnjak na pola sata. Od tijesta raditi loptice, spljoštiti ih i redati na papir za pečenje. Peći 15 min. na 180 stupnjeva. Hladne ukrasiti preljevom (otopiti čokoladu na pari ili u mikrovalnoj i primiješati joj ulje).

Schwarzwald rolada




20 dag višanja (ocije đenih)
3 žlice soka od višanja
10 dag marmelade od višanja
3 vrećice fiksatora za šlag
10 dag brašna
2 dag Kandit kakaa
½ žličice praška za pecivo
3 jaja
prstohvat soli
10 dag šećera
500 ml šlaga
10 dag čokoladnih komadića
Pomiješajte višnje sa sokom, marmeladom i vrećicom fiksatora za šlag. Brašno, kakao i prašak za pecivo pomiješajte. Jaje miksajte zajedno sa solju i šećerom dok ne postane kremasto. Zatim dodajte brašno i sve dobro izmiješajte. Raspodijelite na lim i pecite oko 10 minuta na 200 ºC. Gotovu koru stavite na krpu koju ste prethodno posuli šećerom. Dok se kora hladi, pripremite kremu. Za nju pomiješajte preostali fiksator s 1 žličicom šećera. Dodajte istučeno vrhnje i sve dobro promiješajte. S 2/3 smjese premažite koru, a po sredini nanesite marmeladu od višanja. Zarolajte koru, premažite ostatkom kreme i stavite 2 sata u hladnjak. Prije posluživanja ukrasite komadićima čokolade.