srijeda, 1. travnja 2015.

Tortilje sa piletinom


Tortilje:
  • 3oo grama brasna
  • 1/2 praska za pecivo
  • 1 mala kasicica secera
  • 1 mala kasicica soli
  • 5o grama otopljenog maslaca
  • mlaka voda
Tijesto zamijesite kao za pogace i ostavite da stoji 2 sata. Nakon toga podijelite ga na 8-9 loptica. Svaku razvijete valjkom u velicini tanjurica i pecete na teflon tavi bez masnoce kratko sa jedne i druge strane. Ostavljajte ih u posudi poklopljene i povremeno ih okrecite.
Fil:
  • oko 2oo grama kuhane piletine
  • malo uljaso
  • biber
  • vegeta
  • zelena salta
  • 2 paradajza
  • kasika sjeckanog persuna
  • kasika kiselog vrhnja
  • 4-5 kasika kuhanog kukuruza (to sam ja dodala)
  • 2 cesnja bijelog luka koji protisnete na presicu
Piletinu kratko proprzite na ulju, dodajte malo vegete, so, biber. Pomijesajte je sa kukuruzom, paradajzom sjeckanim na kockice, persunom, kiselim vrhnjem, bijelim lukom.
Na tortilju stavite zelene salate, dodajte fil i zarolajte.
Prijatno!