Sastojci:
- 4 jajeta
- 4 kašike šećera
- 4 kašike mleka
- 4 kašike ulja
- 4 pune kašike brašna
- ravna kašika kakaa
- kesica praška za pecivo
Fil:
- 7 dl mleka
- 3 kesice pudinga od vanile
- 9 kašika šećera
- 50 g čokolade
- 250 g margarina
- 3 banane
Priprema: Za koru umutite belanca u čvrst sneg. Dodajte žumanca, šećer, ulje, mleko, brašno s praškom za pecivo i kakao, i mikserom na najmanjoj brzini sve promešajte. Pecite u velikom podmazanom plehu. Izvadite dok je još vrelo iz pleha i umotajte rolat u krpu (ne kvasite je). Za fil odvojte 1 dl mleka, pa u njemu rastvorite puding i šećer. Skuvajte preostalo mleko i zakuvajte puding. Ohladite.
Dodajte umućen margarin i podelite na dva dela. U jedan stavite otopljenu čokoladu. Mažite koru prvo čokoladnim filom, zatim belim, pa poređajte banane i urolajte. Ostavite malo fila za premazivanje gotovog rolata. Po želji, rolat možete da pospete mlevenom plazmom ili orasima, a možete da ga prelijete i umućenim šlagom.