Sastojci:
Prhko tijesto
200 g. brašna
120 g. maslaca
70 g. šećer
1 žumanjak
prstohvat soli
naribana korica limuna
Nadljev od sira
8 listova bijele želatine
250 ml. mlijeka
200 g. šećera
naribana korica limuna
4 žumanjka
1/2 l sltkog vrhnja
500 g. svježeg kravljeg sira
1/2 šoljice šećera u prahu
Tijesto:
Maslac, brašno, šečer, žumanjak, so i limunovu koricu pomiješajte dok tijesto ne bude gipko, tu smjesu oblikujte u kuglu i zamotajte u alu foliju i ostavite 45 min u frižideru. Rashlađeno tijesto podijelite u dva jednaka dijela i razvaljajte u željenu veličinu, pa stavite da se zapeče nekih 10-ak min. i pecite dok ne dobije se svijetlosmeđa boja i ostavite da se ohladi.
Nadljev: Listove želatina potopite umalo hladne vode. U šerpu pomiješajte mlijeko, šećer, so, limunova korica i žumanjke, pa zakuhajte uz neprekidno miješanje. Želatinu dobro ocjedite, pa dodajte ovoj gore smjesi i ostavite da se ohladi. Od vrhnja istucite snijeg, kada s smjesa od mlijeka počne zgušnjavati u nju dodajte sir i vrhnje. Pa redajte tijesto, nadljev, pa tijeesto i ukrasite šećerom u prahu.
Nema komentara:
Objavi komentar