srijeda, 24. prosinca 2014.

ZVJEZDICE SA ČOKOLADOM

spojeni keksići

 

TIJESTO:

 250gr brašna
1 vrećica dodatka za kiflice s vanilijom Dr. Oetker
125 gr margarina
2 žlice šećera
1 vrhom puna žlica kiselog vrhnja

GLAZURA:

 100 gr čokolade
70 gr margarina

GANACHE KREMA:

 150 gr bijele čokolade
100 ml slatkog vrhnja

PRIPREMA

1. Brašno pomiješajte sa dodacima za kiflice. Dodajte rastopljeni margarin, šećer, vrhnje i mijesite dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Površinu malo pobrašnite i razvaljajte tijesto. Sa kalupom u obliku zvijezde izrezujte tijesto, ali svaki puta umočite ga u brašno da bi si olakšali. Pola dobivenih zvjezdica izrežite sredinu sa manjim kalupom zvjezdastim ili čak okruglim (ja sam si pomogla sa izrezivačem za tičino). Složite sve zvjezdice na tepsiju obloženu masnim papirom. Pecite na 170 stepeni 10-tak minuta. Ostavite da se ohlade.

Priprema čokoladne glazure

1. Čokoladu i margarin rastopite na pari. Ostavite da se malo rashladi.

Priprema bijele kreme:

 Slatko vrhnje stavite na laganu vatru da dostigne dovoljnu toplinu da otopi čokoladu, ali nije potrebno da prokuha, neka to bude granica. Vrhnje prelijte preko istrgane čokolade. Polako, lagano miješajte sve dok se potpuno ne otopi čokolada. Ostavite da se ohladi i stisne tako da možete premazivati kolačiće, možete staviti i u frižider da ubrzate hlađenje. Keksiće koji su izdubljeni u sredini, umačite u čokoladnu glazuru i ostavite da se stisnu.
Cijele kaksiće mažite ganache kremom i poklopite sa keksićima koji imaju čokoladu.
Lagano pritisnite prstima da se keksići sljube sa kremom i ostavite da se stegnu, i dobili ste jako fine zvjezdice sa čokoladom.
slatka prezentacija

 (Nataša kolači - Još recepata od Nataša kolači možete pogledati Ovdje)


Nema komentara:

Objavi komentar