nedjelja, 11. siječnja 2015.

Bečka snicla



4 teleće šnicle, izlupane tučkom za meso na debljinu 0,5 cm
30 g brašna
so
75 g prezli
2 jajeta
ulje 

Priprema
Pripremite 3 plitke posude. U prvu stavite brašno pomiješano sa pola kašičice soli, u drugu stavite prezle, a u treću umućena jaja.

Uzimajte jednu po jednu šniclu, uvaljajte ih prvo u brašno, zatim u jaja, ocjedite i na kraju u prezle. Ne pritiskajte prezle na meso.

Dobro zagrijjte ulje  u tiganju. Gledajte da je visina ulja bar 0,5 cm. Šnicle ubacite u tiganj, onoliko njih koliko staje da se ne preklapaju. Pržite 3-4 minuta sa jedne strane. Ukoliko se šnicla zalepi za tiganj, pažljivo je odlepite uz pomoć viljuške. Okrenite na drugu stranu i pržite dok šnicle sa obe strane ne dobiju zlatnu boju.

Ispržene šnicle izvadite iz tiganja, ostavite da se ocjeđe od suvišne masnoće i servirajte uz kriške limuna, krompir salatu ili zelenu salatu.

Nema komentara:

Objavi komentar