srijeda, 14. siječnja 2015.

Bezglutenska torta


Biskvit:
  • 3 jaja
  • 125 gr mljevnih badema
  • 125 gr sitno, sitno sjeckanih badema (u sjeckalici)
  • 200 gr palente
  • 1 žlica brašna bez glutena
  • 250 gr maslaca
  • 200 gr šećera
  • pola praška za pecivo
  • sok i korica jednog limuna i jedne naranče
  • 250 gr maslaca
Maslac sobne temperature izmiješajte sa šećerom. U to postepeno dodajite mljevene i sjecakne bademe pa kad to dobro izmiješate dodajte jedno po jedno jaje i žlicu po žlicu palente. Dodajte ostale sastojke, dobro izmiješajte i stavite u kalup za tortu ili neki drugi kalup po želji. Pecite 40 min na 170 C, pa provjerite da li se biskvit ispekao. Ostavite biskvit da se malo ohladi te ga oprezno izvadite iz kalupa.
Preljev:
  • 2 bijele čokolade
  • 2 dcl vrhnja za šlag
Čokoladu natrgajte na kockice pa zalijte sa par žlica vrhnja za šlag i otopite na jako laganoj vatri. Pustite da se ohladi pa u to umiješajte ostatak vrhnja za šlag kojeg ste prethodno umutili. Špricom, vrećicom ili nečim sličnim šarajte po torti. U slast!

Nema komentara:

Objavi komentar