utorak, 13. siječnja 2015.

Kako ublažiti strije

Kako da ublažim strije?

Smršala sam naglo sa 70 na 47 kg, bila sam anoreksična, a sada imam 55 kg i uspješno održavam već duže vrijeme kilažu. Moj problem su strije, imam ih svuda na rukama, iza koljena, butinama, stomaku, grudima. Nisam ih imala kad sam bila deblja, nastale su bukvalno preko noći i nikad nisu bile crvene. Pošto imam samo 18 godina, ovo me strašno muči, sve moguće kreme sam probala i ništa, čak mi je i koža malo opuštena. Najveći je problem što to sa sobom povlači i moje raspoloženje, stalno sam depresivna i bez volje za životom. Znam da se strije ne mogu riješiti i to me uništava. Ne znam šta više da radim, gadim se samoj sebi, ako nastavim ovako razboljeću se od svakodnevnog stresa. Ima li kakve nade i slučaja gdje su se strije počele smanjivati?

Na vaše pitanje odgovara Kozmetičar:

Marija Domazet02. 10. 2012. 13:22
Marija Domazet
Strije predstavljaju zapravo atrofične ožiljke na koži, koje je kozmetičkim putem moguće samo ublažiti.
Budite uporni i radite kućnu samomasažu, jer je cilj jačanje vezivnog tkiva i povećanje elastičnosti kože. Vi ste veoma mladi, pa ćete brže i doći do efekta.
Dobro se pokazala Italijanska kozmetika Guam na bazi algi..a moja preporuka je krema protiv strija (na pakovanju će pisati „smagliature“). I budite uporni sa strijama, svakodnevna samomasaža će vam ublažiti postojeće strije i sprečiti nastanak novih. A ukoliko želite trajno da ih se rešite, u tom slučaju se posavetujte sa dermatologom.

(zena.blic.hr.)

Nema komentara:

Objavi komentar