ponedjeljak, 12. siječnja 2015.

Pita sa jabukama




Sastojci

  • 500 gr tankih kora za pitu
  • 1 kg nakiselih jabuka
  • 4 kasike griza ili mrvica
  • 4 kasike zutog secera
  • 1 kesica cimeta
  • 2 kesice vanilin secera
  • Preliv :

  • 1 dl ulja
  • 1 dl vode

  1. U serpici prokuvati vodu i ulje i to ce nam posluziti za prelivanje kora da bi bile hrskavije nakon pecenja, a i zbog lakseg savijanja u strudlice.
    U pakovanju obicno ima 12 kora i ja pravim cetiri strudlice.
    Jabuke ocistiti i narendati.
    Uzeti po tri kore za svaku strudlicu, prskati kore prelivom i slagati jednu preko druge.
    Na trecu koru , na jednom kraju staviti narendane jabuke bez cedjenja soka, poseceriti, staviti 1 kasiku griza ili mrvica, malo cimeta i pola kesice vanilin secera.
    Napraviti strudlicu i slagati u podmazan pleh.
    Kad stavimo cetiri strudlice poprskari ih prelivom i peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni da se zarumene.
    Izvaditi iz rerne, prekriti suvom krpom i ostaviti da se prohladi.
    Prohladjenu pitu iseci na zeljenu velicinu i posuti po zelji prah secerom zamirisanim vanilom/ aroma ili vanilin secer.
  2. Pitu prohladiti, iseci i zaseceriti prah secerom zamirisanim vanilom :)

Nema komentara:

Objavi komentar