ponedjeljak, 12. siječnja 2015.

Snježna torta


Sastojci
600 gr. bijele čokolade
1 l. slatke pavlake
200 gr. piškota
oko 100 gr. kokosa za ukrašavanje

Priprema
Zagrijati slatku pavlaku do tačke kljucanja i preliti bijelu čokoladu. Miješati dok se čokolada ne istopi.  Dobićete jednu glatku i zućkastu malo redju kremu. Ostaviti da se prohladi a zatim držati u frižideru preko noći.  I posle tog vremena krem ce biti rijedak, tek malo gušći nego kada je bio topao. Da bi dobili jedan čvrst krem, umutite ga mikserom najvećom brzinom nekoliko minuta i dobićete jedan snježno bijeli krem. 
Kalup za torte prečnika oko 24 cm. obložiti providnom folijom ili možete čak jednom običnom najlon kesicom za zamrzivač. Piškote na kratko namočiti u mlijeku, redati na dno kalupa, preko staviti jednu trećinu fila, zatim drugi red piškota pa ostatak fila. Ostaviti nekoliko kašika da se torta jos malo namaze okolo posle vadjenja iz kalupa. Drzati u zamrzivaču 4 sata, izvaditi iz kalupa, staviti na tacnu pa zatim izvuci foliju. Posuti je sa dosta kokosa. 
Torta vise ne mora da se drzi u zamrzivaču, lijepo ce se sjeci i imati čvrst oblik ako je držite i u frizideru.

Preuzeto sa Mamina jela, Ovdje

Nema komentara:

Objavi komentar