20 dag višanja (ocije đenih)
3 žlice soka od višanja
10 dag marmelade od višanja
3 vrećice fiksatora za šlag
10 dag brašna
2 dag Kandit kakaa
½ žličice praška za pecivo
3 jaja
prstohvat soli
10 dag šećera
500 ml šlaga
10 dag čokoladnih komadića
3 žlice soka od višanja
10 dag marmelade od višanja
3 vrećice fiksatora za šlag
10 dag brašna
2 dag Kandit kakaa
½ žličice praška za pecivo
3 jaja
prstohvat soli
10 dag šećera
500 ml šlaga
10 dag čokoladnih komadića
Pomiješajte višnje sa sokom, marmeladom i vrećicom fiksatora za šlag. Brašno, kakao i prašak za pecivo pomiješajte. Jaje miksajte zajedno sa solju i šećerom dok ne postane kremasto. Zatim dodajte brašno i sve dobro izmiješajte. Raspodijelite na lim i pecite oko 10 minuta na 200 ºC. Gotovu koru stavite na krpu koju ste prethodno posuli šećerom. Dok se kora hladi, pripremite kremu. Za nju pomiješajte preostali fiksator s 1 žličicom šećera. Dodajte istučeno vrhnje i sve dobro promiješajte. S 2/3 smjese premažite koru, a po sredini nanesite marmeladu od višanja. Zarolajte koru, premažite ostatkom kreme i stavite 2 sata u hladnjak. Prije posluživanja ukrasite komadićima čokolade.
Nema komentara:
Objavi komentar