utorak, 16. prosinca 2014.

Areine kremšnite


TIJESTO
5 jaja
5 žlica šećera
5 žlica brašna
NADJEV
1 l mlijeka
1 puding od vanilije
3 žlice škrobnog brašna
3 žlice brašna
8 žlica šećera
1 vanilin šećer
1/2 l vrhnja za šlag

Tijesto za Areine kremšnite

Razdvojiti bjelanjke od žumanjaka.
Umutiti žumanjke te dodati 5 žlica šećera, 5 žlica brašna i umućeni snijeg od bjelanjaka.
Lagano izjednačiti smjesu i peći na 250 °C 15 do 20 minuta.

Nadjev za Areine kremšnite

Umutiti 6 žumanjaka s osam žlica šećera.
U smjesu sa žumanjcima dodati 2 dl mlijeka.
Lagano izjednačiti mikserom, dodati 3 žlice škrobnog brašna, 3 žlice brašna i 8 žlica šećera.
Ostatak mlijeka staviti da prokuha.
U prokuhano mlijeko izliti smjesu koju smo predhodno umutili te lagano miješati do određene gustoće.
U toplu smjesu lagano umiješati snijeg od 6 bjelanjaka.
Posebno umutiti 1/2 l vrhnja za šlag.
1/3 staviti u smjesu a ostatak šlaga staviti kao ukras.

Slaganje Areinih kremšnita

Dobiveni biskvit prepoloviti na 2 dijela.
Jedan dio staviti u pleh, a drugi dio kore isjeći na kocke.
Na prvi dio kore staviti žuti fil.
Na taj fil staviti šlag te poredati izrezane kocke od kore.

Nema komentara:

Objavi komentar