utorak, 23. prosinca 2014.

BURITOS


POTREBNO JE:

500 g junećeg odreska,
1 kašičica maslinovog ulja,
1 glavica crnog luka,
1 štapić cimeta,
4 karanfilića,
1 lovorov list,
2 šolje juneće supe,
8 tortilja,
paradajz-salsa.

PRIPREMA:

Odstranite višak masnoće sa mesa, isjecite ga na kockice pa ga propržite u tiganju do zlatnosmeđe boje. Mesu dodajte štapić cimeta, karanfiliće, lovorov list i juneću supu. Zagrijte do ključanja, smanjite temperaturu i krčkajte poklopljeno još 30 minuta, odnosno dok meso ne postane mekano a tečnost skoro sva ispari. Izvadite štapić cimeta, karanfiliće i lovorov list. Meso usitnite i služite uvijeno u tortilju sa paradajz-salsom i salatom.

Nema komentara:

Objavi komentar