Sastojci:
620 gr. brašna (tip 500)
15 gr. soli
100 gr. šećera
250 gr. maslaca
6 jaja
60 ml. mlijeka
27 gr. usitnjenog kvasca
180 gr. grožđica
Priprema: U zdjelu istresti brašno, so, šećer, maslac i jaja. U kvasac pomiješati malo mlijeka i sve to dodati u prethodnu smjesu, miješati jedno 2 minuta pa dodati grožđice dok se ne dobije glatko tijesto. Oblikovati tijesto u veknu, pokriti krpom da ostoji oko 60 minuta na toplom mjestu. Nakon toga tijesto podijeliti u dva jednaka komada i tako neka ostoji jedno 1o-ak minuta. Zatim oblikovati dvije pogačice i staviti ih u pleh i poklopiti da malo nadođe. Poslije toga staviti ih u pećnicu koju smo prethodno zagrijali na 180° C i peći 20 minuta.
Nema komentara:
Objavi komentar