Za podlogu:
200 g. čokoladnih keksića
100 g. maslaca
1kg sira
200 g. šećera
35 g. brašna
5 jaja
80 ml. vrhnja za šlag
1 kaškica ekstrakta vanile
Gornji sloj
30 g šećera
pola kašikice ekstakta vanile
Nadljev od jagoda:
250 gr. jagoda
60 g. šećera
6 kašika vode
2 kašike gustina
Priprema:
Istucajte keksiće, otopite maslac na laganoj vatri i umiješajte ga s keksićima, pa utisnite ovu smjesu u kalup. Kalup stavit u frižder dok ne pripremite kremu. Sir brašno i šećer miksajte oko 1 minute, pa dodajite jedno po jedno jaje, ali između svakoj jajeta smjesu malo miješajte. zatim dodajte šlag za vrhnje i ekstrakt vanilije i promijšajte. Na koru istrsite smjesu i pecite na 170 C oko 15 minura, Nakon toga smanjite temp oko 120 C i pecite još oko 90 minuta. U posudi izmiksajte kiselo vrjnje, šećer i vaniliju pa premažite kolač pa opet u pećnicu na 120 C oko 15 min. Kolač izvadite i pustitte da se potpuno ohladi. Za nadljev isjeckajte jagode stavite ih na laganu vatru zajedno sa šečerom i kuhajte 10-ak inuta. Gustin razrijedite sa malo vod i istresite u jagode pa kuhajte dok smjesa ne zgusne. Izmiksajte da usitnite jagodee ako želite, pa ostavite da se ohladi pa služite uz svaki kolač ili prelijte preko cijelog odmah.
Nema komentara:
Objavi komentar