srijeda, 10. prosinca 2014.

Francuski kolačići

















Sastojci:

120g  -  maslaca
100g  -  mljevenih badema
200g  - šećera u prahu
110g  - brašna
5 bjelanjaka
pola žlice praška za pecivo
šaka bobičastog voća
malo maslaca za premazati kalupiće




Priprema:

Pećnicu zagrijati na 170 stupnjeva. Kalupiće za muffine premazati sa malo maslaca.
Maslac rastopit na laganoj vatri. Brašno, šećer, mljevene badem i prašak za pecivo
dobro promješati. Dodaj neutučene bjelanjke i sve dobro promješajte. Na kraju dodajte
otopljeni vrući maslac i sve sjedinjite. Rasporedi smjesu između 12 kalupića, na ppovršinu
svakog kolačića poslažite bobice(nee utiskivati,oni će sami potonut u smjesu) i stavite u peć
u zagrijanu pećnicu 15 do 20 minuta, dok rubovi ne počnu tamniti.Probajte čačkalicom .
KOlačiće ostavite da se malo ohlade, pa ih pomoću noža izvadite iz kalupa.
Pospite šećerom u prahu.






Nema komentara:

Objavi komentar