utorak, 16. prosinca 2014.

Čokoladna rapsodija


Sastojci za biskvit:

1 šoljica smeđeg šećera
½ šoljice oštrog brašna
½ šoljice mekog brašna
1 kašićica praška za pecivo
1 kašićica sode b.b.
½ šoljice kakao praha
1 jaje
½ šoljice mlijeka
½ šoljice ulja
1 vanilija šećer
¼ šoljice vrele vode
Fil:
500 grama višanja
50 grama šećera
500 ml vode
2 pudinga crvena
Krema 1:
2oo grama čokolade za kuhanje
350 ml vrhnja za šlag
Krema 2:
200 grama mliječne čokolade
350 ml vrhnja za šlag
Umutiti jaje sa šećerom i v.šećer,dodati u to sve mokre sastojke pa sve suhe.Biskvit ispeći u kalupu br.26 na 170 stepeni 15 minuta.
Višnje ako su svježe skuhati ih u vodi sa šećerom,treba biti oko pola l tekućine,pudinge razmutiti u vodi i skuhati sa višnjama.Staviti fil na pečen biskvit.
Krema 1:
150 ml vrhnja za šlag sa čokoladom otopiti na pari ,ostaviti da se potpuno ohladi.Umutiti 200 ml vrhnja za šlag u to dodati kremu od čokolade i nanjeti na kolač.
Krema 2:
150 ml vrhnja za šlag sa mliječnom čokoladom otopiti na pari , ostaviti da se potpuno ohladi.Umutiti 200 ml vrhnja za šlag u to dodati kremu od čokolade i nanjeti na kolač.

Nema komentara:

Objavi komentar