srijeda, 17. prosinca 2014.

Novogodišnja torta

Kore

  • 4 velike jaja
  • 150 g šećera
  • 150 g brašna
  • 50 g skroba
  • 40 g kakao
  • 2 kašičice prašak za pecivo
  • 80 g maslaca ili margarina

Krem

  •  400 gr mlečne čokolade
  • 400 ml slatke pavlake
  •  75 gr margarina
  • 2 kašičice cimeta
  • 40 ml  rum
  • 40 ml  kafa
  •  1 kesica  krem učvršćivača
  •  100 gr rendane čokolade
  • 2 kašike kakaoa

Priprema

  1. Zagrijati 400ml slatke pavlake, da ne provri, pa dodajte izlomljenu čokoladu i miješajte da se otopi.
  2. Sipati u činiju i ostaviti preko noći u frižideru.
  3. Sutradan ulupajte margarinm pa mu dodajte ohladjen krem, cimet, rum pa kafu i na kraju učvršćivač pa sve izmiksirajte zajedno.
  4. Zagrejte rernu na 180 stepeni.
  5. Odvojite belanca od žumanaca i izmutite žumanca sa šećerom penato.
  6. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo, kakaom i gustinom.
  7. Ulupajte penasto belanca.
  8. Žumancima dodajte smesu sa brašnom, pa dodajte omekšali margarin i sve izmutite.
  9. Na kraju dodajte penu od belanaca i sjedinite varjačom.
  10. Stavite u kalup prečnika 24cm da se ispeče.
  11. Pečen biskvit i ohladjen isecite na 3 dela.
  12. Uzmite poluokruglu posudu pa u nju stavite prijanjajuću, providnu foliju.
  13. Stavite prvu koru na dno, pa pola krema,drugu koru, pa drugu polovinu krema i na kraju treću koru.
  14. Ostavite u frižideru nekoliko sati, pa okrenite na tacnu.
  15. Dekoracija po želji
Izvor: (mytaste. hr)

Nema komentara:

Objavi komentar