Novogodišnja torta
Kore
- 4 velike jaja
- 150 g šećera
- 150 g brašna
- 50 g skroba
- 40 g kakao
- 2 kašičice prašak za pecivo
- 80 g maslaca ili margarina
Krem
- 400 gr mlečne čokolade
- 400 ml slatke pavlake
- 75 gr margarina
- 2 kašičice cimeta
- 40 ml rum
- 40 ml kafa
- 1 kesica krem učvršćivača
- 100 gr rendane čokolade
- 2 kašike kakaoa
Priprema
- Zagrijati 400ml slatke pavlake, da ne provri, pa dodajte izlomljenu čokoladu i miješajte da se otopi.
- Sipati u činiju i ostaviti preko noći u frižideru.
- Sutradan ulupajte margarinm pa mu dodajte ohladjen krem, cimet, rum pa kafu i na kraju učvršćivač pa sve izmiksirajte zajedno.
- Zagrejte rernu na 180 stepeni.
- Odvojite belanca od žumanaca i izmutite žumanca sa šećerom penato.
- Pomešajte brašno sa praškom za pecivo, kakaom i gustinom.
- Ulupajte penasto belanca.
- Žumancima dodajte smesu sa brašnom, pa dodajte omekšali margarin i sve izmutite.
- Na kraju dodajte penu od belanaca i sjedinite varjačom.
- Stavite u kalup prečnika 24cm da se ispeče.
- Pečen biskvit i ohladjen isecite na 3 dela.
- Uzmite poluokruglu posudu pa u nju stavite prijanjajuću, providnu foliju.
- Stavite prvu koru na dno, pa pola krema,drugu koru, pa drugu polovinu krema i na kraju treću koru.
- Ostavite u frižideru nekoliko sati, pa okrenite na tacnu.
- Dekoracija po želji
Izvor: (mytaste. hr)
Nema komentara:
Objavi komentar