nedjelja, 21. prosinca 2014.

čokoladne štanglice


                                                   Sastojci :

 šećer




200 g
- voda100 ml
- mleko u prahu100 g
- mleveni orasi100 g
- mleveni keks (plazma)200 g
- maslac (ili margarin)125 g
- čokolada50 g
- za glazuru:
- čokolada50 g
- mleko2 kašike
- ulje1/2 kašike


  • Šećer i vodu staviti u šerpu i zagrijati. Kad provri, smanjiti temperaturu i kuhati još 2 minuta. Skloniti sa ringle, dodati maslac i čokoladu i miješati da se otopi. Mlijeko u prahu, keks i orahe izmiješati, pa i to usuti u šerpu. Promiješati.Sipati u pleh (30x15 cm). Ohladiti. (Pleh možete namazati uljem ili obložiti papirom za pečenje, tako se sigurno neće zalepiti. Ja sam sipala bez mazanja i bilo je ok).Čokoladu otopiti sa mlijekom i uljem i preliti preko kolača. Ostaviti da se ohladi i stegne, pa iseći štanglice. 
  • (super recepti)

Nema komentara:

Objavi komentar