nedjelja, 21. prosinca 2014.

Trobojna čokoladna torta


Sastojci: 

Za koru: 

100 gr. omekšalog maslaca
100 gr. šećera 
2 jaja
75 gr. brašna
1 kašika praška za pecivo
2 kašike kakaa
50 gr. rendane čokolade
vanila

Bijeli ganache
150 gr. bijele čokolade
150 grm vrhnja za šlag
50 gr. maslaca/margarina

Tamni ganache

300 gr. mliječn čokolade
300 gr. vrhnja za šlag
50 gr. maslaca/margarina



Priprema: 

Za koru umutiti pjenasto maslac i šećer, pa dodati jedno po jedno jaje.Pomiješajte brašno sa praškom za pecivo i kakaom, pa dodajte u prethodnu masu, a na kraju i rendanu čokoladu. Sipati u pleh prečnika 26cm obložen papirom za pečenje.Peći na 180C 20 minuta. Ohladiti koru.  Za bijeli ganache zagrijati pavlaku do pred ključanja, preliti preko isitnjene čokolade, dodati i maslac i sve promiješati da se sjedini. Staviti u frižider i dobro ohladiti. Postupak je isti i za tamni krem. Ohlađene kremove dobro umutiti. Tamni krem sipati u špric za tortu(u mom slučaju kesica za zamrzivač) i na koru nanijeti tri koncentrična kruga za razmakom od 1, 5-2cm. Prazne krugove na kori popuniti bijelim kremom.


(Coolinarika)

Nema komentara:

Objavi komentar