četvrtak, 18. prosinca 2014.

Egzotična piletina


Sastojci:

140 gr. konzerviranog ananasa,
10 listića kadulje
150 gr. gaude
8 pilećih filea (manjih)
curry u prahu
2 kašike maslaca, so, biber
2 tikvice
1 crveni luk
1 češanj bijelog luka,
začini od povrća
200 gr. paradajza
1 zelena paprika
maslinovo ulje

Priprema:

Ananas ocijedite pa kolutove narežite na četvrtine. Kadulju sitno nasljeckajte, a gaudu naribajte. Meso začinite solju, biberom I curryjem. Zagrijte maslac pa začinjene pileće file pržite sa svake strane oko 2 minuta. Izvadite ih I stavite u vatrostalnu posudu. Na masnoći od prženja mesa kratko propržite komade ananasate ih pospite s malo curryja. Ulijte sok od ananasa pa kuhajte dok se dio ne prokuhha. U umak umiješajte sjeckanu kadulju. Na odreske prvo poslažite komade ananasa, prelijte ih umakom od ananasa, pospite debljim slojem ribanog sira pa pecite oko 10 minuta. U međuvremenu na malo maslinovogt ulja prepržite luk I crni I bijeli sa sitno nasjeckanim tikvicama I paprikom. Sve začinite I dodajte nasjeckan paradajz, pa pirjajtedpk povrće ne omekša. Gotove pileće file izvadite iz pećnice I prelijte umakom. Poslužite uz topao pečeni krompir.

Nema komentara:

Objavi komentar