ponedjeljak, 15. prosinca 2014.

Ferrero-rocher torta


POTREBNO:
Za biskvit:
  • 2 čaše šećera (smeđi ili bijeli)
  • 1 čaša oštrog brašna
  • 1 čaša glatkog brašna
  • 1/2 praška za pecivo
  • 1,5 žličica sode bikarbone
  • 3/4 čaše kakaoa
  • 1 vanilin šećer
  • 2 jaja
  • 1 čaša mlijeka
  • 1/2 čaše suncokretovog ulja
  • 1/2 čaše kipuće vode
Za kremu:
  •  40 dag nutelle
  •  50 dag mascarponea
  •  25 dag prženih lješnjaka (polovicu samljeti, a polovicu nasjeckati na sitne komadiće)
  •  5-6 napolitanki od lješnjaka (samljeti ili sitno nasjeckati)
PRIPREMA:

Biskvit:
  1. U jednoj posudi pomiješati sve suhe sastojke.
  2. U drugoj posudi miksati jaja dok ne postanu pjenasta pa zatim dodati i sve druge ‘mokre’ sastojke.
  3. Uliti mokre sastoje k suhima stalno miksajući. Na kraju dodati 1/2 čaše kipuće vode.
  4. Izliti u namašćen i pobrašnjen kalup za tortu 24 cm ∅ dna obloženog papirom za pečenje i peći  u zagrijanoj pećnici na 175℃ oko 45 minuta. (napravite probu čačkalicom do dna biskvita kako bi provjerili da li je doista pečen – ako na čačkalici ne ostane ništa, pečen je!)
  5. Ohladiti na rešetki.
Krema:
  1. Miksati mascarpone i nutellu, pa potom kuhačom umiješati lješnjake i napolitanke.
Izrada:
  1. Ohlađen biskvit prerezati na pola, ili na tri dijela i premazati ga kremom. Kreme bi trebalo biti dovoljno da se torta premaže između biskvita i da se cijela još premaže kremom.
  2. Po želji ukrasiti vrhnjem za slag.

Nema komentara:

Objavi komentar