utorak, 9. prosinca 2014.

Gravče na tavče


Potrebno:

400 gr. bijelog graha
1,5 dl. ulja
250 gr. luka
1 kašikica crvene paprike
1 kašika konzerviranog paradajza
2 češnja bijelog luka
1 kašika brašna
2 fefarone, so, biber, zeleni peršun i vegeta

Priprema:

Namočeni grah skuhajte u slanoj vodi, ali pazite da se ne raskuha. Zatim ga ocjedite tako da u zdjeli ostane malo vode. Na ulju svjetlo propržite nasjeckani luk, dodajte crvenu papriku, paradajz nasjeckani češnjak i brašno. Sve pomiješajte pa dodajte grah s preostalom tekućinom, kašiku vegete i usitnjeni feferon. Pobiberite, posolite po potrebi pa sve prokuhajte. Tako pripremljen grah stavite u posudu (ako imate zemljanu) pospite nasjeckanim peršunom i prelijte s malo ulja. Zapecite u pećnici oko 20 min. na temp. 200¨C

 

Nema komentara:

Objavi komentar