Potrebno:
400 gr. bijelog graha
1,5 dl. ulja250 gr. luka
1 kašikica crvene paprike
1 kašika konzerviranog paradajza
2 češnja bijelog luka
1 kašika brašna
2 fefarone, so, biber, zeleni peršun i vegeta
Priprema:
Namočeni grah skuhajte u slanoj vodi, ali pazite da se ne raskuha. Zatim
ga ocjedite tako da u zdjeli ostane malo vode. Na ulju svjetlo propržite
nasjeckani luk, dodajte crvenu papriku, paradajz nasjeckani češnjak i brašno.
Sve pomiješajte pa dodajte grah s preostalom tekućinom, kašiku vegete i
usitnjeni feferon. Pobiberite, posolite po potrebi pa sve prokuhajte. Tako pripremljen
grah stavite u posudu (ako imate zemljanu) pospite nasjeckanim peršunom i
prelijte s malo ulja. Zapecite u pećnici oko 20 min. na temp. 200¨C
Nema komentara:
Objavi komentar