Sastojci:
2 tikvice,
1 jaje,
1 kriška kruha,
100 g feta sira,
2 kašike parmezana,
1 češanj bijelog luka,
so, začin od povrća, peršun,
80 g prezle
Priprema:
Oprane i očišćene tikvice naribajte, posolite i ostavite stajati 15 minuta. Zatim ih ocijedite. Krišku kruha natopite u malo vode i nakon što kratko odstoji ocijedite. U posudu stavite ocijeđene tikvice i krišku kruha, dodajte jaje, sitno sjeckani bijeli luk i peršun, feta sir i parmezan. Sve začinite po ukusu i postepeno dodajte prezlu dok ne dobijete dovoljno gustu smjesu od koje rukama možete praviti krokete. Po potrebi dodajte još malo prezle. Vlažnim rukama oblikujte okrugle krokete i pecite na dobro zagrijanom ulju sa svake strane dok ne porumene. Vadite na kuhinjski papir kako bi se ocijedio višak masnoće i odmah poslužite.
Nema komentara:
Objavi komentar