ponedjeljak, 8. prosinca 2014.

Lignje sa povrćem u soja sosu


300 gr. lignji
50 gr. riže
1 zelena paprika
1/2 male kašike šećera
ljuta tucana paprika
1 glavica crnog luka
1 mrkva 50 ml. bijelog vina
300 ml. soja sosa
malo gustina
ulje
so i mljeveni crni biber

Priprema:

lignje isječemo na parčad, posolimo i pobiberimo, zatim istresemo na krpu i pritisnemo da se osuše i upiju začini, U tavu naspeo ulja i ostavimo da se zagrije i istresemo ljignje. Prethodno obarenu mrkvu isječemo na tanke duguljaste štapiće. Papriku i luk očistimo i isječemo na tanke krugove ili komadiće, sve istresemo u zagrijano ulje i prepržimo svemu tome dodajemo lignje. Gustin razredimo vodom i mutimo žicom za mućenje, zatim dodamo bijelo vino, ljutu papriku i malo šećera. i sve istresemo u tavu i dodamo 50 ml. vode. Serviranje. Na tanjir stavimo prvo obarenu rižu, lignje i ukrašavate po želji.

Nema komentara:

Objavi komentar