Sastojci:
200 gr. Čokolade za kuhanje
5 jaja
50 gr. mljevenih lješnika
160 gr. šećera
50 gr. prezli
čokoladni preliv
250 ml. slatkog vrhnja
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
Priprema:
Jaja umutimo, zatim dodajemo šećer. U drugoj posudi pomješamo lješnike, vanilin šećer i prašak za pecivo i dodajemo umućenim jajima uz prezle.
U nauljeni pleh pospemo malo brašna da se ne zalijepi ukoliko nemamo papira za pečenje. Pečemo 15-ak minuta na temp. od 200¨. Šlag od slatkog vrhnja za šlag podijelimo u dva dijela. U jedan dio stavimo 100 gr. čokolade i umutimo mikserom. Ispečenu tortu sječemo na dva dijela( ja inače parvim dvije kore), prvi dio premažemo sa čokoladnim šlagom, preko njega druga kora, pa opt premažemo čokoladnim šlagom. Čokoladu otopimo pa prekrijemo cijelu rotu i ukrasimo po želji.
Nema komentara:
Objavi komentar