nedjelja, 21. prosinca 2014.

Mesni kroketi



Sastojci: 
250 g kranjskih kobasica,
250 ml mlijeka,
50 g maslaca,
100 g brašna,
½ praška za pecivo,
2 jaja,
2 kašike prezle,
2-3 kisela krastavca,
so, začin od povrća,

jaja, brašno i prezla za paniranje


Priprema: Kobasice skuhajte, ogulite i sitno narežite. Brašno izmiješajte s većim dijelom mlijeka tako da dobijete jednoličnu smjesu. U preostalo mlijeko dodajte začin od povrća i maslac te pustite neka zakipi. Zatim umiješajte razmućeno brašno i kratko prokuhajte. Ohladite, umiješajte prašak za pecivo, prezlu, jedno po jedno jaje, nasjeckane krastavce i pripremljenu kobasicu. Mokrim rukama oblikujte krokete, uvaljajte ih u brašno, razmućena jaja i prezlu pa pržite u ulju na umjerenoj vatri dok ne poprime zlatnožutu boju. Krokete poslužite vruće s tartarskim umakom i zelenom salatom.

Nema komentara:

Objavi komentar