Slika preuzeta s internet
1 pileći file
1 tikvica
sol, papar
malo ulja
100 gr oštrog brašna (otprilike)
2 žličice praška za pecivo
200 ml. mlijeka
malo fete
ekoliko cherry rajčica
Priprema:
- Pileći file narežite na kockice pa ga posolite i popaprite. Stavite ga peći na malo ulja. Kad dobije boju, dodajte tikvice i ostavite na vatri još par cca 5 minuta.
- Napravite smjesu od brašna, praška za pecivo, mlijeka i jaja. Brašno dodajte malo pomalo stalno miješajući dok ne dobijete gustu smjesu kao za palačinke. Posolite i popaprite. Dobro izmiješajte pa prelijte preko tikvica i piletine.
- Nakon nekoliko minuta okrenite palačinku i nastavite peći. Na (sada već pečenu) gornju stranu složite komadiće fete i cherry rajčice (odmah dok je još topla) pa nastavite peći dok ne bude gotova. Palačinku možete staviti još nekoliko minuta u zagrijanu pećnicu kako bi dodatno zagrijali rajčice i fetu, ali nije uvjet.
Gotovu palačinku možete
poslužiti s malo jogurta u kojeg pomiješate kopar i češnjak
Nema komentara:
Objavi komentar