srijeda, 17. prosinca 2014.

Palačinka s piletinom i tikvicama

 
                                                        Slika preuzeta s internet
 
Sastojci:

1 pileći file
1 tikvica
sol, papar
malo ulja
100 gr oštrog brašna (otprilike)
2 žličice praška za pecivo
200 ml. mlijeka
malo fete
ekoliko cherry rajčica

Priprema:

  1. Pileći file narežite na kockice pa ga posolite i popaprite. Stavite ga peći na malo ulja. Kad dobije boju, dodajte tikvice i ostavite na vatri još par cca 5 minuta. 
  2. Napravite smjesu od brašna, praška za pecivo, mlijeka i jaja. Brašno dodajte malo pomalo stalno miješajući dok ne dobijete gustu smjesu kao za palačinke. Posolite i popaprite. Dobro izmiješajte pa prelijte preko tikvica i piletine.
  3. Nakon nekoliko minuta okrenite palačinku i nastavite peći. Na (sada već pečenu) gornju stranu složite komadiće fete i cherry rajčice (odmah dok je još topla) pa nastavite peći dok ne bude gotova. Palačinku možete staviti još nekoliko minuta u zagrijanu pećnicu kako bi dodatno zagrijali rajčice i fetu, ali nije uvjet.
Gotovu palačinku možete poslužiti s malo jogurta u kojeg pomiješate kopar i češnjak

Nema komentara:

Objavi komentar