srijeda, 17. prosinca 2014.

Kremšite čokoladne

 
Sastojci:

Tijesto:
500 g lisnatog tijesta -
2 žlice kakaa -
5 žlica šećera u prahu krema -
2.5 dl mlijeka -
600 ml. ohlađenog slatkog vrhnja -
2 žumanjka -
3 žlice čoko pudinga -
1 žlica brašna -
50 g čokolade -
40 g omekšanog margarina -
50 g šećera -
aroma vanilije

Priprema:

1.Lisnato tijesto razvaljajte do debljine 3 milimetra pa ispecite u pećnici na 200°C dok ne dobije zlatno-žutu boju. 2. Aromu vanilije dodajte u lončić sa mlijekon i zagrijte na vatri do vrenja. 3. Mikserom izradite žumanjke i šećer dok ne dobijete pjenastu smjesu. 4. Smjesi dodajte brašno i 3 žlice čoko pudinga, a zatim i jedan decilitar zagrijanog mlijeka. 5. Smjesu miješajte dok ne postane jednolična. 6. U mlijeko ulijte izrađenu smjesu sa brašnom. 7. Vratite na vatru i kuhajte naredne dvije minute uz neprestano miješanje. 8. Nakon dvije minute smjesu izlijte u veću posudu i dodajte čokoladu nalomljenu na kockice. 9. Smjesu dobro izmiješajte kako bi se čokolada u potpunosti rastopila, da smjesa bude glatka i bez grudica. 10. Pripravljenu kremu stavite u hladnjak dok se ne ohladi. 11. Slatko vrhnje istucite u šlag. 12. Na kraju izmiksano slatko vrhnje dodajte u kremu i dobro promješajte. 13. Dvije ispeče kore prerežemo na pola da dobijemo 4 pa onda slažemo kora-krema-kora-krema-kora i po želji možemo posipati kakaom

Nema komentara:

Objavi komentar