srijeda, 17. prosinca 2014.

Pečene jabuke

                                                                            Slika preuzeta sa interneta
Sastojci:

6 osrednjih jabuka
6-8hurmi
75 gseckanih, propečenih badema
150 gšećera
75 gputera
1 kašikatečne pavlake
2 kašikesveže iscjeđenog soka od limuna
po željiulupane tečne pavlake sa malo cimeta

Priprema:

Jabuke oprati, očistiti ih od sjemenki, Jabukama okolo zasjeći koru, da ne puknu prilikom pečenja. HUrme iseckati na krupnije, bademe propeći, pa i njih iseckati krupnije. Napuniti jabuke sa ovom smjesom od hurmi i badema. Peći ih u prethodno zagrejanoj rerni na 160°C oko 30 minuta, dok vam jabuke ne omekšaju svuda. Dok se jabuke peku, napraviti karamel preliv. U šerpicu sipati šećer sa kašikom vode i pustiti da se šećer otopi,oko 5 minuta, i dok ne dobije onu lijepu boju karamele. Pazite da vam ne izgori. Kada ste dobili onu lepu karamel boju, sklonite sa ringle, dodajte puter i miješajte dok se puter ne istopi, onda dodati kašiku tečne pavlake,dobro sjediniti. Na kraju dodati limunov sok i još jednom sve dobro promešati da se sjedini. Umutiti tečnu pavlaku sa malo cimeta. Ispečenu jabuku staviti na tanjir, preliti sa karamel prelivom i poslužiti sa umućenom tečnom pavlakom.

Nema komentara:

Objavi komentar