srijeda, 17. prosinca 2014.

"Pide" hljeb



Tijesto: 


brašno, 

mlaka voda + malo mlijeka, 
suhi kvasac, so, malo ulja. 

Ostali sastojci: 

Faširano meso, luk, paprika (kockice) , paradajz, mljevena ljuta paprika, bijeli luk, so, biber i bosiljak.

Priprema: 



  1. Napraviti tijesto i čuvati na toplom. Na ulju pržiti luk, dodati meso. Dodati ostale stastojke u meso u kuhati dok meso nije gotovo. Tijesto podijeliti na više komade (zavisi kolko tijesta imate). Oblikovati ovalne "brodiće". Staviti meso u sredinu tijesta, preklopiti s obadvije strane po dužini tako da izgleda ko na slici. Peći u pećnici na 200°C. Napraviti tijesto i čuvati na toplom. Na ulju pržiti luk, dodati meso. Dodati ostale stastojke u meso u kuhati dok meso nije gotovo. Tijesto podijeliti na više komade (zavisi kolko tijesta imate). Oblikovati ovalne "brodiće". Staviti meso u sredinu tijesta, preklopiti s obadvije strane po dužini tako da izgleda ko na slici. Peći u pećnici na 200°C. 
1. Napraviti testo i čuvati na toplom.
2. Na ulju pržiti luk, dodati meso.
3. Dodati ostale stastojke u meso u kuhati dok meso nije gotovo.
4.Tijesto podeliti na nekoliko komada . pa oblikovati ovalne brodiće
5.Staviti meso u sredinu testa pa preklopiti sa obe strane.

Nema komentara:

Objavi komentar