Tijesto:
brašno,
mlaka voda + malo mlijeka,
suhi kvasac, so, malo ulja.
Ostali sastojci:
Faširano meso, luk, paprika (kockice) , paradajz, mljevena ljuta paprika, bijeli luk, so, biber i bosiljak.
Priprema:
- Napraviti tijesto i čuvati na toplom. Na ulju pržiti luk, dodati meso. Dodati ostale stastojke u meso u kuhati dok meso nije gotovo. Tijesto podijeliti na više komade (zavisi kolko tijesta imate). Oblikovati ovalne "brodiće". Staviti meso u sredinu tijesta, preklopiti s obadvije strane po dužini tako da izgleda ko na slici. Peći u pećnici na 200°C. Napraviti tijesto i čuvati na toplom. Na ulju pržiti luk, dodati meso. Dodati ostale stastojke u meso u kuhati dok meso nije gotovo. Tijesto podijeliti na više komade (zavisi kolko tijesta imate). Oblikovati ovalne "brodiće". Staviti meso u sredinu tijesta, preklopiti s obadvije strane po dužini tako da izgleda ko na slici. Peći u pećnici na 200°C.
2. Na ulju pržiti luk, dodati meso.
3. Dodati ostale stastojke u meso u kuhati dok meso nije gotovo.
4.Tijesto podeliti na nekoliko komada . pa oblikovati ovalne brodiće
5.Staviti meso u sredinu testa pa preklopiti sa obe strane.
Nema komentara:
Objavi komentar