petak, 19. prosinca 2014.

Pečeni mladi krompir



Sastojci:

1 kg mladog krompira u ljusci,
1 grančica ruzmarina,
500 ml kokošijeg temeljca,
2 kašike maslaca,
2 kašike maslinovog ulja,
1 kašika sjeckanog vlasca,
so, kim

Priprema: Krompire temeljito operite i po želji ih prepolovite. Složite ih u teflonsku tavu, dodajte ruzmarin, so, kim i sjeckani vlasac. Dodajte maslac i ulje pa sve zalijte temeljcem. Stavite na vatru i dovedite do vrenja, a zatim smanjite vatru i poklopite. Kuhajte 20 minuta. Sklonite s vatre i krompire malo izbockajte da ljuska napukne. Vratite na srednje jaku vatru i kuhajte otklopljeno dok sva tekućina ne ispari. Nakon toga krompir okrenite i pecite sa svih strana da porumeni. Poslužite odmah.

Nema komentara:

Objavi komentar