ponedjeljak, 8. prosinca 2014.

Pita od fete i špinata




Sastojci:
4 kom mladog luka
2 režnja bijelog luka
2 kašike maslinovog ulja
1 kašika kopra
100 gr. feta sira
50 gr. parmezana
4 kom jaja
100 gr. glatkog brašna
350 ml. mlijeka (bolje domaće)
Priprema:
Operite špinat pa ga osušite kuhinjskom krpom ili papirom za ruke, ugrijati malo ulja pa prepržiti špinat i istresti u tanjir, zatim ostatak ulja sipati u tavu sa lukom (crnim i bijelim). Ocjeđeni špinat pomiješati sa preprženim lukom, dodati kopar i feta sir naribani. Stavite smjesu u lim za pečenje, nakon toga jaja brašno i mlijeko pomiješati i preliti preko smjese u limu. Sve to zajedno peći oko 30 min na 200* u zagrijanoj pećnici. Služiti vruće uz domaći kajmak.

Nema komentara:

Objavi komentar