srijeda, 17. prosinca 2014.

Predjelo od povrća


 


Sastojci:
 
400 gr. pilećeg filea
 1 glavica crnog luka
1 veća mrkva
120 g. graška
100gr. dimljenog sira
100 gr. starog hljeba
2 jaja
50 ml. ulja.

 

Priprema:

 Grašak skuhati u slanoj vodi. Crni luk isjeckati na rebarce i propržiti na zagrijanom ulju, pa dodati mrkvu isjeckanu na kockice, te dinstati dok ne omekne, pa onda ubaciti kuhani grašak i skloniti s vatre. Dodati izmrvljeni stari hljeb, samljeveno pileće meso, jaja, sir isječen na kockice, biber i so, pa sve dobro izmiješati. Masu istresti u podmazan pleh i peci u rerni oko 30 minuta na temperaturi 180 C. Kada se ohladi, predjelo pažljivo izvadite iz kalupa i isjecite na parčadi debljine oko 2 cm.

Nema komentara:

Objavi komentar