Sastojci:
400 gr. pilećeg filea
1 glavica crnog luka
1 veća mrkva
120 g. graška
100gr. dimljenog sira
100 gr. starog hljeba
2 jaja
50 ml. ulja.
Priprema:
Grašak skuhati u slanoj vodi. Crni luk isjeckati na rebarce i propržiti
na zagrijanom ulju, pa dodati mrkvu isjeckanu na kockice, te dinstati dok ne
omekne, pa onda ubaciti kuhani grašak i skloniti s vatre. Dodati izmrvljeni
stari hljeb, samljeveno pileće meso, jaja, sir isječen na kockice, biber i so,
pa sve dobro izmiješati. Masu istresti u podmazan pleh i peci u rerni oko 30
minuta na temperaturi 180 C. Kada se ohladi, predjelo pažljivo izvadite iz
kalupa i isjecite na parčadi debljine oko 2 cm.
Nema komentara:
Objavi komentar