ponedjeljak, 15. prosinca 2014.

Punjeni francuski hljeb

 

Potrebno:
  • 1 mali francuz (kad kažem mali, mislim na onaj uski)
  • 15o gr. bijelog kravljeg sira
  • 150 gr. šunke
  • 100 gr. sira trapista
  • 3 kašike majoneze + 3 kašike kiselog vrhnja
  • 1 svježi krastavac
  • 1 svježa paprika
  • 1/2 male konzerve kukuruza
  • vegeta, sol, biber, začini po želji…
Priprema:
  1. Hljeb prerezati na dva ili tri dijela te ga uz pomoć noža izdubiti.
  2. Paprike zarezati sitno, kao i krastavce, a šunku i sir naribati.
  3. U većoj posudi pomiješati povrće, šunku, sir, bijeli kravlji sir, majonezu i kiselo vrhnje uz 3-4 kašike punjenja koje vam je ostalo od dubljenja hljeba. Dobro začiniti i promiješati pa tom smjesom puniti uz pomoć male kašikice hljeba.
  4. Napunjeni hljeb zamotati u foliju i pospremiti u hladnjak na bar 1 sat.
  5. Ohlađeno rezati na kriškice i poslužiti!

Nema komentara:

Objavi komentar