Punjeni francuski hljeb
Potrebno:
- 1 mali francuz (kad kažem mali, mislim na onaj uski)
- 15o gr. bijelog kravljeg sira
- 150 gr. šunke
- 100 gr. sira trapista
- 3 kašike majoneze + 3 kašike kiselog vrhnja
- 1 svježi krastavac
- 1 svježa paprika
- 1/2 male konzerve kukuruza
- vegeta, sol, biber, začini po želji…
Priprema:
- Hljeb prerezati na dva ili tri dijela te ga uz pomoć noža izdubiti.
- Paprike zarezati sitno, kao i krastavce, a šunku i sir naribati.
- U većoj posudi pomiješati povrće, šunku, sir, bijeli kravlji sir, majonezu i kiselo vrhnje uz 3-4 kašike punjenja koje vam je ostalo od dubljenja hljeba. Dobro začiniti i promiješati pa tom smjesom puniti uz pomoć male kašikice hljeba.
- Napunjeni hljeb zamotati u foliju i pospremiti u hladnjak na bar 1 sat.
- Ohlađeno rezati na kriškice i poslužiti!
Nema komentara:
Objavi komentar