ponedjeljak, 15. prosinca 2014.

Kuglof


3 čaše brašna
  • 1 čaša šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • 1 čaša kiselog vrhnja
  • 1 čaša ulja
  • 4 jaja
  • 4-5 žlica mlijeka
  • 3-4 žlice kaka

  • Priprema:
    1. Odvojiti bjelanjke i žumanjke pa miksati žumanjke sa šećerom i vanilinim šećerom dok ne postanu pjenasti.
    2. Dodavati postepeno ulje, kiselo vrhnje, brašno i prašak za pecivo.
    3. Na kraju kuhačom umiješati posebno čvrsto tučeni snijeg od bjelanjaka.
    4. Podijeliti smjesu na dva dijela pa u jedan dodati kakao i dobro ga umiješati kuhačom.
    5. Kalup za kuglof namastiti i pobrašniti pa ga naizmjence puniti žutom i smeđeom smjesom. Pomozite si žlicama ili ako ste spretnije ulijevajte smjesu istodobno iz dvije posude tako da se smjese prelijevaju jedna u drugu
    6. Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180℃ 40-45 min.
    7. Pečeni kuglof ostaviti 10 minuta da se prohladi u kalupu pa ga tek potom iskrenuti na pladanj.
    8. Kuglof poslužiti posipan šećerom u prahu.

    Nema komentara:

    Objavi komentar