petak, 12. prosinca 2014.

Raspuknuti kolačići

 
Potrebno:
20 gr. tamne čokolade
80 gr. margariana
100gr. šećera
2 jaja
1 kašika ekstrakta vanile
200 gr. brašna
1 kašika kakaa
1 kašika praška za pecivo
šećer kristal za valjanje
šećer  prahu za valjanje
 
Priprema: Čokoladu rastopiti u pari i ostaviti da se ohladi, zatim dodajte margarin i izmiksajte zajedno sa šećerom i ekstratkom vanile, te sve sjedinite mikserom, dodajte jedno po jedno jaje i mikasajte na manjoj brzini. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i kakao, (sve to ide zajedno sa čokoladom) te miješajte pjenjačom dok se sve ne sjedini. Sve to zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u frižideru oko 3 sata, a možete i da prenoći. Kada se ohladi kašikom vadite smesu i pravite dlanovima kuglice, prvo kuglice uvaljajte u šećer kristal, pa zatim u šećer u prahu. Složiti kuglice u tepsiju, ali ne blizu jedna druge jer će se tokom pečenja malo raširiti. Pecite ih u zagrijanoj pećnici na 180 stepeni oko 10 minuta.Kada izvadite primjetit ćete da su malo ispucale što je i bio cilj. Kada se ohlade možete servirati.
Izvor: (Nataša-kolači.biz)

Nema komentara:

Objavi komentar