petak, 12. prosinca 2014.

Ruska salata



Potrebno:

500 gr. pilečeg filea ili bilo koji dio od pileta
1/2 kg mrkve
1 glavica karfiola
5 krompira
5 jaja (može i manje)
300 gr. graška
200 gr. šunke ili pilećeg parizera
200 gr. kiselih krastavaca
250 gr. majoneze
50 gr. senfa i so.

 

Priprema:

Meso, mrkvu krompir(oljušten), grašak i karfiol stavite da se kuha u slanoj vodi. Kad je gotovo izvadite u cjediljku da se ohladi. Za to vrijeme skuhajte jaja, pa bjelance sitno isjeckajte, a žumanjce izmrvite. Šunku (parizer), meso pileće, mrkvu, krompir i krastavce isjeckajte sitno. sve sastojke stavite u veću posudu, dodajte senf, majonezu, so i dobro izmješajte. 

Nema komentara:

Objavi komentar